Solutii pentru sisteme de transport inteligente – ITS

Construiti sisteme sigure de monitorizare, folosind retele Gigabit

In sistemele inteligente de transport, gestionarea rapida si fiabila a datelor video si a statisticilor in timp real este esentiala pentru managementul eficient al transportului public, semnalelor de trafic, autostrazilor, tunelelor si parcarilor. 

Solutia cea mai robusta si mai eficienta din punct de vedere al costurilor, pentru transmisie de date cu latime mare de banda, cu rezistenta in conditii de mediu dificile, este infrastructura de retea industriala, Gigabit Ethernet, impreuna cu retele de fibra optica si cu solutiile fara fir. Cu astfel de retele, centrele de dispecerizare si control pot beneficia de acuratetea informatiilor despre trafic, in timp real.

Folositi butonul din josul paginii pentru a incepe evaluarea solutiei personalizate pentru compania dumneavoastra!

Solutie de comunicatie pentru monitorizarea autostrazilor

Monitorizarea autostrazilor


Cerintele proiectului:

 • transmiterea si supravegherea datelor pe distante lungi;
 • monitorizarea in timp real a datelor si echipamentelor;
 • configurarea echipamentelor aflate la distanta din centrul de control;
 • disponibilitate online, in timp real, a raportelor de trafic.

Structura proiectului:

Centrul de Control

Software-ul de management al retelei, Open Vision, este implementat in centrul de control. Prin acest sistem, utilizatorul poate controla de la distanta si monitoriza starea fiecarui port Ethernet. Open Vision poate fi conectat cu Google Maps, oferind vizualizarea si gestionarea traseului. Cand apar situatii anormale, sistemul ofera alarme in timp real si alte functii asociate.

Sectiunile de autostrada

Pe segmentele de autostrada a fost instalat un switch industrial cu management, cu 8 porturi Combo Gigabit Ethernet4 sloturi Gigabit SFP si 1 port bypass de fibra optica. Jumbo frame-ul de 9,6 KBytes il face ideal pentru transimsii video. Pe langa redundanta oferita de portul Bypass, switch-ul prezinta si alimentare redundanta

Langa fiecare switch a fost montat si un server serial cu 4 porturi RS-232/422/485 care preia date pe seriala de la echipamentele locale (semnalizatoare de trafic, camera PTZ, telefoane de urgenta) si le introduce in reteaua centrala de Ethernet.

Solutie de comunicatie pentru monitorizarea tunelurilor

Monitorizarea tunelurilor


Cerintele proiectului:

 • monitorizarea si controlul starii tunelului;
 • monitorizarea de la distanta prin camerele de inalta calitate;
 • fiabilitate si rezistenta in conditiile dificile din tuneluri.

Structura proiectului:

Sistemul a fost impartit in diferite zone: control al iluminarii, ventilatie, ghidare, CCTV, alarma de accident, VOIP. Pentru implementarea acestora s-au folosit diferite tipuri de echipamente: servere seriale, switchuri cu management cu montare pe sina DIN sau cu montare in rack 19".

Sistemele de iluminare si ventilatie sunt controlate de PLC-uri, care sunt legate in mod securizat la reteaua Ethernet prin servere seriale cu port RS-232/422/485.
Switch-urile cu management, montabile pe sina DIN, cu 8 porturi Ethernet si 2 porturi Combo Gigabit Ethernet, sunt instalate pe lungimea tunelului pentru a colecta datele de la camerele video cu IP.
Switch-urile cu management, montabile in rack 19", cu 24 porturi Gigabit Ethernet si 4 sloturi SFP Gigabit, sunt instalate in centrul de monitorizare si control.

Solutie de comunicatie pentru managementul traficului

Managementul traficului


Cerintele proiectului:

 • capacitate Gigabit pentru volume mari de date video;
 • conectivitate fibra optica pentru transmisie pe distante lungi;
 • redundanta de retea si capacitate de criptare a datelor, pentru a asigura functionarea neintrerupta;
 • fiabilitate si design pentru conditiile de mediu din exterior.

Structura proiectului:

In teren, fecare cabinet de semafor contine un switch cu management, montabil pe sina DIN, cu 8 porturi Gigabit Ethernet si 12 sloturi SFP Gigabit, pentru a colecta datele de la camerele video cu IP si de la alte echipamente locale (controler-ul de semafor, indicatoare semnale de trafic). Switch-ul foloseste functia IGMP snooping pentru a optimiza utilizarea latimii de banda si pentru a reduce congestia retelei.

Switch-uri cu management, montabile in rack 19", cu 24 sloturi SFP Gigabit, sunt instalate in centrul de monitorizare si control. Toate datele sunt protejate de accesul la retea neautorizat cu diferite masuri de securitate, cum ar fi: VLAN, SNMPv3, IEEE802.1x, HTTPS si SSH.

Toate switch-urile sunt instalate intr-o topologie inelara O-Ring. Cand un nod al retelei esueaza, datele vor continua sa fie transmise prin noduri active, asigurand servicii de retea neintrerupte. Aceasta tehnologie asigura redundanta retelei cu un timp de recuperare sub 30ms (la 250 de switch-uri in retea).

Solutie de comunicatie pentru monitorizarea si controlul parcarilor

Monitorizarea si controlul parcarii


Cerintele proiectului:

 • capacitate Gigabit pentru volume mari de date video;
 • redundanta de retea si capacitate de criptare a datelor, pentru a asigura functionarea neintrerupta;
 • fiabilitate si design pentru conditiile de mediu din exterior.

Structura proiectului:

Sistemul de taxare

La fiecare intrare si iesire din parcare este montat un switch cu management, montabil pe sina DIN, cu 8 porturi Ethernet si 2 sloturi SFP Gigabit, pentru a colecta datele de la echipamentele de taxare. Folosind cele doua sloturi SFP Gigabit, switch-urile sunt instalate intr-o topologie inelara O-Ring, de renundanta cu timp de recuperare <30ms.
Un access point wireless, aflat la intrarea principala, transmite datele de la dispozitivele de taxare portabile.

Sistemul de supraveghere video

Switch-uri cu management, montabile in rack 19", cu 24 porturi Ethernet si 2 sloturi SFP Gigabit, sunt instalate in configuratie redundanta O-Chain
Aceste sub-segmente sunt legate la switch-uri cu management, montabile in rack 19", cu 24 sloturi SFP Gigabit,
 instalate intr-o topologie inelara O-Ring si impart reteaua in mai multe VLAN-uri, pentru a separa datele. Daca un nod al retelei se defecteaza, datele vor continua sa fie transmise prin noduri active, asigurand servicii de retea neintrerupte. Aceasta tehnologie asigura redundanta retelei cu un timp de recuperare sub 30ms (pana la 250 switch-uri).