Solutii automatizare si comunicatii Industry 4.0

Principalele solutii oferite, din urmatoarele categorii:
SCADA – Monitorizare ; MES – Eficienta productiei ; Digitalizarea productiei ; Comunicatii industriale

Monitorizare SCADA
SCADA - MONITORIZARE

SCADA

Familia de produse de tip SCADA, Proficy de la General Electric Digital, este o solutie deschisascalabila, de tip server-client, care se poate integra cu orice tip de echipamente, indiferent de producator, dar si cu solutii software deja existente.

Consumuri utilitati

Un sistem de monitorizare a consumurilor aduce sub forma digitala, in calculator, datele provenite de la contoarele de energie, gaze, apa, etc.
Prin inregistrarea datelor impreuna cu marca de timp, se asigura inchiderea corecta a bilantului de consum.
Datele istorice pot fi prezentate in rapoarte credibile, atat pentru uz intern, cat si pentru alte institutii sau pentru clienti.

Dispecerate

Un dispecerat SCADA SCADA este o camera de monitorizare si control, din care, unul sau mai multi operatori, observa functionarea in timp real a echipamentelor monitorizate.

Beneficiarii unui astfel de sistem sunt acele companii care au in posesie sau in intretinere (externalizare a serviciilor de mentenanta si reparatie) echipamente a caror functionare continua este vitala sau a caror valoare este considerabila.
Eficienta productiei MES OEE
MES - EFICIENTA

Eficienta productiei OEE

Solutia de monitorizare a eficientei productiei combina datele preluate de la echipamente cu informatii de la operatori si se particularizeaza atat in functie de industrie, cat si de necesitatile de productie ale companiei, prin oferirea de solutii complete hardware si software.

Sistemul este instalat in industrii precum: Pharma, Automotive, Food & Beverage, Mase plastice si Energetica, pentru a calcula eficienta productiei (indicatori OEE), monitoriza cauzele si duratele opririlor (downtimes) si analiza starea calitatii productiei.

Planificarea productiei

Planificarea este realizata pe baza datelor istorice si in timp real, pentru a auto reajusta ordinele de productie, astfel incat sa se obtine cele mai bune termene posibile. 

Algoritmul de planificare ia in calcul: ordinele si termenele de productie, timpii de changeover intre produse si linii si se poate integra natural cu modulul de monitorizare a eficientei productiei, pentru a avea acces la performantele istorice, masurate, ale liniilor / echipamentelor de productie.

Digitalizarea proceselor Workflow
DIGITALIZARE

Trasabilitate

Pentru obtinerea conformitatii si trasabilitatii productiei este nevoie de o strategie in doi pasi:

  • Identificarea acelor puncte critice de control din cadrul procesului, care pot fi masurate si sunt predictive in ceea ce priveste calitatea produsului final. Apoi trebuie sa se stabileasca valori si nivele de prag pentru aceste puncte critice de control. In cele din urma, trebuie masurate aceste puncte de control, in timp real. Acest lucru permite ajustari in timpul procesului si, in cele din urma, asigurarea calitatii si conformitatii produselor finite.
  • Capacitatea de a recrea ceea ce s-a intamplat cu un produs in procesul de fabricatie, de la materia prima initiala pana la distributia produsului final. Acest lucru este esential pentru analiza cauzelor primare si ajuta la crearea unui proces cu bucla inchisa, care permite o imbunatatirea continua.

Digitalizarea proceselor

O solutie de digitalizare este un pas important in obtinerea unei companii moderne, adaptata la era Industry 4.0.

General Electric Proficy Workflow este un software de management al procedurilor de lucru, care permite utilizatorilor sa digitalizeze procesele manuale si automate: sa urmareasca procesele, sa analizeze calitatea datelor din intregul sistem, pentru a reduce erorile, pierderile si intarzierile.

Switchuri industriale
COMUNICATII INDUSTRIALE

Solutii pentru sisteme de transport inteligente – ITS

Construiti sisteme sigure de monitorizare, folosind retele Gigabit

Solutia cea mai robusta si mai eficienta din punct de vedere al costurilor, pentru transmisie de date cu latime mare de banda, cu rezistenta in conditii de mediu dificile, este infrastructura de retea industriala, Gigabit Ethernet, impreuna cu retele de fibra optica si cu solutiile fara fir. Cu astfel de retele, centrele de dispecerizare si control pot beneficia de acuratetea informatiilor despre trafic, in timp real.

Retele de comunicatii pentru productie

Pentru automatizarea fabricilor este necesar sa aveti informatii precise, in timp real, despre fluxul de productie. Astfel, conexiunile seriale si radio folosite pentru comunicatia cu echipamentele din hala trebuie integrate in retelele Ethernet si in sistemele SCADA, folosind de exemplu switch-uri cu PoE si servere seriale. In aceasta configuratie se pot obtine date din productie in timp real, datorita latimii de banda ridicata, impreuna cu o protectie a datelor si cu redundanta stabila si rapida.